זוגיות

האם האב מתערב בצניעות הבת

  • י"ז שבט התשע"ח

שאלה

שלום רב!
שאלה כללית: הבת בת השש מתלבשת בצניעות גמורה ועל פי ההלכה. האם על האב להתערב בלבוש הבת ו/או להחליט לגבי הסגנון למרות שלא נוגע לצניעות? לדוגמא, הבת מעוניינת לנעול ביום שישי נעל חגיגית לביה"ס. האב מיד אומר שלא מסכים (למרות שהאם חושבת שזה אפשרי). זאת רק דוגמא אחת אבל זה הרעיון. תודה מראש ושבת שלום

תשובה

שלום וברכה

בעניין כזה אין להורים להתוכח מול הילדה. החכם יסכים מיד לדעתו של בן הזוג השני. כאשר תהיו שניכם לבד תשוחחי איתו על כך ותשאלי אותו מה הסיבה שהוא מתנגד ותקשיבי לדבריו עד תומם ולאחר מכן תנסי לבדוק האם הוא צודק או לא, אם הוא צודק תקבלי את דעתו, אם הו אלא צודק תסבירי לו ששמעת מה הוא אומר בעניין ותחזרי על עזה בקצרה ותסבירי לו למה לדעתך הוא לא צודק, תוסיפי שבסופו של דבר אם זה ממש חשוב לו שהיא לא תלך בנעל כזו את תוותרי אבל את סבורה שאין מקום לאסור על כך.

כך אמור להיות ויכוח בריא בבית על כל נושא ועל כל עניין.

בהצלחה,