חברה והשקפה

שאלה על הפסוק:

  • כ"ט טבת התשע"ח

שאלה

שלום הרב.
כתוב בבראשית פרק יח פס' טז': ויקמו משם האנשים וישקפו על פני סדם ואברהם הלך עמם לשלחם.
רש"י מפרש: "לשלחם" - ללוותם כסבור אורחים הם. שאלתי היא, איך זה שאחרי שהם בישרו לו את הבשורה על הבן איך, הוא עדיין לא הבין שהם מלאכים?
בעיקר אחרי ש-ה' או המלאך אמר לו "מדוע שרה צחקה", משמע שהם אכן מלאכים.

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

שאלה טובה מאוד ודנו בה המפרשים הנה כמה מדבריהם

חזקוני
 הלך עמם לשלחם - פרש"י לשון לויה כסבור אורחים הם, ואף כשנאמר לו שוב אשוב אליך כסבור שהוא נביא ומדבר בשמו של הקב"ה.

כך גם כתב בט"ז
לשלחם, ללוותם כסבור אורחים הם. לעיל אמר כסבור ערביים הם. היינו מתחלה. אבל אחר שאמרו הבשורה חשב שהם נביאים אורחים:

בהצלחה,