חברה והשקפה

האם עמים ניצחו אותנו?

  • כ"ט טבת התשע"ח

שאלה

שלו כבוד הרב,
אני יודע שבתורה כתובים כמה עמים בודדים כמו עמון,מואב,מדין וכ'ו אבל האם יש הסבר למה שהעמים האלה נקראים היום ובמיוחד עמלק...
תודה רבה!!
ועוד שאלה קטנה...: אני יכול הסבר לזה שאיך אף עם לא ניצח עת עם ישראל ב''ה?
זה נורא מדהים שאף עם לא ניצח אותנו בעז''ה!
תודה!

תשובה

שלום וברכה

מבואר בגמרא שאשור בא ועירב את כל העמים ולא נשאר עם ששמו עמון או מואב וכדו'.

ב. לא הבנתי כל כך את השאלה על עניין הניצחון של העמים אותנו אנסה לכתוב כמה שורות שאקווה שיענו על השאלה.

הרבה עמים ניצחו אותנו במלחמות כאשר לא היינו ראויים לישועת ה' כפי שתראי בנביאים ובהיסטוריה

אבל עמינו שרד כי כך הבטיח לנו ה' בתורתו ויקרא כו
(מב) וְזָכַרְתִּי אֶת בְּרִיתִי יַעֲקוֹב וְאַף אֶת בְּרִיתִי יִצְחָק וְאַף אֶת בְּרִיתִי אַבְרָהָם אֶזְכֹּר וְהָאָרֶץ אֶזְכֹּר:
(מג) וְהָאָרֶץ תֵּעָזֵב מֵהֶם וְתִרֶץ אֶת שַׁבְּתֹתֶיהָ בָּהְשַׁמָּה מֵהֶם וְהֵם יִרְצוּ אֶת עֲוֹנָם יַעַן וּבְיַעַן בְּמִשְׁפָּטַי מָאָסוּ וְאֶת חֻקֹּתַי גָּעֲלָה נַפְשָׁם:
(מד) וְאַף גַּם זֹאת בִּהְיוֹתָם בְּאֶרֶץ אֹיְבֵיהֶם לֹא מְאַסְתִּים וְלֹא גְעַלְתִּים לְכַלֹּתָם לְהָפֵר בְּרִיתִי אִתָּם כִּי אֲנִי יְדֹוָד אֱלֹהֵיהֶם:
(מה) וְזָכַרְתִּי לָהֶם בְּרִית רִאשֹׁנִים אֲשֶׁר הוֹצֵאתִי אֹתָם מֵאֶרֶץ מִצְרַיִם לְעֵינֵי הַגּוֹיִם לִהְיוֹת לָהֶם לֵאלֹהִים אֲנִי יְדֹוָד:

כך גם בעוד מקומות.

עמינו עם הנצח יישאר לנצח עד ביאת משיח למרות כל הקשיים והשמדות שעברנו ראי https://www.hidabroot.org/article/211638

בהצלחה רבה,