חברה והשקפה

אלוקים, אוהב יהודי רחוק?

  • כ"ב טבת התשע"ח

שאלה

שלום רציתי לדעת אם אלוהים אוהב יהודי נגיד למרות שהוא לא שומר תורה ומצוות אבל כן מאמין באלוהים ?

תשובה

שלום וברכה

הקב"ה אוהב כל יהודי באשר הוא, הקב"ה מצטער מאוד כאשר יהודי לא זוכה להתגבר על יצרו ולא שומר מצוות, זה גורם כביכול כאב גדול לבורא עולם שפלוני אהוי הורס לעצמו את החיים ומקלקל לעצמו.

כאשר יהודי זה נפטר במלאת ימיו ושנותיו הוא צריך לעבור זיכוך כדי להגיע לגן עדן וגם ייסורים אלו גורמים כאב כביכול לבורא עולם, על כן המאמין בבורא עולם ישתדל בכל עוז לא להעציב את בוראו כביכול ויעשה מצוות ומעשים טובים ויזכה מיד להיכנס לגן עדן וישמח איתו בוראו אוהבו.

בהצלחה,