כשרות בבית ההורים

  • ז' טבת התשע"ח

שאלה

שלום רב לכם הידברות היקרים,
ברצוני לשאול שאלה בנוגע לכשרות בבית הוריי. בשנים האחרונות התחלתי בתהליכי התחזקות. ההורים שלי היקרים מאוד משתדלים בשבילי בענייני הכשרות. טבלנו את כל הכלים בבית, ואף ייחדו לי סט של כלים משלי. אבל עדיין-כאילו זה לא מספיק לי. מידי פעם נכנס לתוך הבית אוכל ממסעדות לא כשרות שעובר חימום בכלים שלהם, וגם אוכל מאורחים שאינני מכירה. האוכל מגיע לאינטרקציה עם הכלים שלהם. ואני כמובן אינני מכירה את ההקפדות בענייני כשרות בבתי האורחים. לכן עדיין קורה שהכלים שלהם מתערבבים עם הכלים שלי כי: אמא שלי נוהגת לבשל לי בסירים שלה ולמרות שהם רק בשריים, כפות הבישול לעומת זאת-כן באו באינטרקציה עם האוכל שנכנס אליהם הביתה מידי פעם.
לכם השאלה שלי היא האם מותר לי להמשיך לאכול בכלים שלי מבלי שיעברו הגעלה? או שזה לא מספיק ועליי לצפות מהם שיעשו ליבון/הגעלה לכל כלי המטבח?
תודה רבה על כל מענה, כל הישועות!
מור.

תשובה

שלום וברכה

אשרייך שזכית להתחזק ולשמור על הכשרות למרות הקשיים מסיבבי את מתחזקת בכשרות ויראת שמים.

מסיבות הלכתיות שונות יכולה להמשיך ולאכול.

תבורכי מפי עליון בכל הברכות,