חברה והשקפה

ואחות לוטן תמנע = תרי"ג מצוות ?

  • כ"ב כסלו התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב, האם זה נכון כי אמירת הפסוק "ואחות לוטן תמנע" שקולה כנגד תרי"ג מצוות ואם אומרים את זה כל פעם אז זה מוסיף לנו כאילו שקיימנו בזה הרגע תרי"ג מצוות ?

תשובה

שלום וברכה

לימוד התורה היא מצווה השקולה כנגד כל המצוות ומצוות לימוד התורה מתקיימת אף בלימוד פסוק זה וכמבואר בדברי חכמים

ילקוט שמעוני תורה פרשת האזינו רמז תתקמח

כי לא דבר רק הוא מכם [לב, מז] אין לך דבר ריקם בתורה שאם תדרשנו שאין בו מתן שכר בעולם הזה והקרן קיימת לו לעולם הבא, שהרי אמרו למה נכתב ואחות לוטן תמנע ותמנע היתה פלגש, לפי שאמרה אין אני כדי שאהיה לו לאשה אהיה לו לפלגש, וכל כך למה להודיעך שבחו של אברהם שהיו מלכים ושלטונין מתאוין לידבק בו, והרי דברים ק"ו ומה עשו שאין בידו אלא מצוה אחת שכבד את אביו היו מלכים ושלטונין מתאוין לידבק בו, על אחת כמה וכמה שהיו רוצין [לידבק] ביעקב הצדיק שקיים כל התורה כלה שנאמר ויעקב איש תם ובדבר הזה תאריכו ימים על האדמה זה אחד מן הדברים שהעושה אותם אוכל פירותיהן בעולם הזה ואריכות ימים לעולם הבא, ומפורש כאן בתלמוד תורה

בהצלחה,