נשים

טהרה

  • ט"ו כסלו התשע"ח

שאלה

אתמול במוצש בדקתי טהרה ובבדיקה יצא חום שקוף כזה הבוקר לא בדקתי... עכשיו בדקתי שוב והיה נקי ממש האם להתחיל לספור מאתמול או מהיום?

תשובה

שלום וברכה

בדיקת הפסק טהרה יש לעשות תמיד לפני שקיעת החמה. אם עושים את ההפסק לאחר שקיעת החמה ההפסק נחשב ליום שלמחרת. לפי זה אם עשית הפסק במוצאי שבת ההפסק שלך נחשב כאילו היה ביום ראשון ואת צריכה מחר בבוקר לעשות בדיקה של היום הראשון של שבעת הנקיים כדי שתוכלי לטבול ביום ראשון הבא עלינו לטובה.

את ההפסק החום השקוף יש להראות לרב להכריע אם הוא כשר או לא. אם אכן ההפסק כשר הטביהל תהיה כפי שכתבתי. אם ההפסק לא כשר הבדיקה של היום שעשית בלילה הוא הפסק ליום שני ותוכלי לבטל רק ביום שני בלילה אם תעשי בדיקה גם ביום שלישי שהוא יהיה היום הראשון שבעת הנקיים.

אם הדברים לא ברורים או שנראה לך שאת לא כל כך שולטת בהלכות הנקיים, אציע לשלוח לנו מס' טלפון ומדריכה מטעמינו תשוב אילייך ללימוד ההלכות בצורה ברורה בעז"ה.

בהצלחה,