אמונה

לגביי כתיבת התנ"ך

  • י"א כסלו התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב, ברצוני לשאול למה לא המשיכו את כתיבת התנ"ך עד לתקופת ימי הבניים ועד התפתחות הטכנולוגיה למה כתיבת התנ"ך הסתיים איפה שהסתיים? תודה מראש והמשך יום טוב :)

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

בגלל שבעקבות חורבן בית המקדש השני פסקה נבואה מישראל.

כל ספרי התנ"ך נכתבו בידי צדיקים שזכו לדרגת נבואה, והיה להם קשר ישיר עם ה'. לאחריהם לא היה עוד מי שראוי לכתוב דברי נבואה ולתעד את קורות ישראל.

תהליך זה איננו מקרי. ה' רצה שעם ישראל ייפוץ ברחבי העולם, ויזכה לשוב לארץ ישראל באחרית הימים לקראת בוא גאותנו השלמה.

מכל מקום, המשנה והגמרא המשיכו לתעד את קורות עם ישראל גם לאחר מכן:

 https://www.hidabroot.org/article/143610

בברכה,

דניאל בלס