נשים

איסור גיוס בנות לצבא

  • כ"ד חשון התשע"ח

שאלה

שלום לרבנים, שמעתי שבשנת תשל"ב אסרו 400 רבנים להתגייס בנות לצבא האם זה נכון? והיכן אני יכולה למצוא מקורות לזה? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

לא מכיר מכתב כזה, אמנם איסור גיוס בנות לצבא פשוט וברור ומוסכם על כל הרבנים, ראי להראש"ל הרב יצחק יוסף שליט"א בספר אוצר דינים לאשה ולבת (פרק ס סעיף לב) שכתב, אסור באיסור מוחלט לבנות להתגייס לשירות צבאי, ואף לשירות לאומי, וכל כבודה בת מלך פנימה, להיות תחת השגחת הוריה. וכבר הורו כן כל גדולי הדור, ושמרת לעשות ככל אשר יורוך.

ויעויין בהערה שם שהביא מכתב מאביו הגר"ע יוסף זצ"ל, שדעת תורה קובעת שאסור לבנות להתגייס לשירות צבאי, ושקביעה זו היא על דעת כל גדולי הדור, לרבות רבני הרבנות הראשית לישראל שברשות הגאון רבי יצחק אייזיק הלוי הרצוג, והגאון הראשון לציון רבי בן ציון מאיר חי עוזיאל זצ"ל, ועוד רבים וגדולים מגאוני הדור האחרון. והוראתם זו מחייבת ואין לסור ממנה ימין ושמאל, כפי שנאמר בתורה "ושמרת לעשות ככל אשר יורוך". ואין כל הבדל בזה בין בנות מעדות המזרח לבנות יוצאי אשכנז. והדבר פשוט וברור.

בברכה,

הלל מאירס