נשים

האם מותר ללכת עם חצאית אחרי הברך ללא גרביים

  • כ"א חשון התשע"ח

שאלה

1.האם מותר ללכת עם חצאית אחרי הברך בלי גרביים? 2. האם מותר לבנות בשיער לעשות חצי אסןף חצי פזור?

תשובה

לכבוד השואלת,

1. "טפח באשה (במקום שדרכה להיות מכוסה) ערוה" (גמרא ברכות כד.)

"שוק באשה ערוה" (ברכות כד.)

לכל הדעות חלק העליון של הרגל נקרא שוק, וחייב להיות מכוסה כל הזמן

למטה מהברך ועד העקב הוא מחלוקת הפוסקים; ולדעת החזון איש ז"ל זה נחשב בכלל "שוק" הנזכר בגמרא לאיסור.
 ולכן לשיטה זו יש חיוב גמור על פי ההלכה כשאשה יוצאת ללבוש גרביים ולכסות גם את החלק התחתון שמהברך עד העקב

למעשה, מי שגרה במקום שכן מנהג אנשי המקום כמו החזון איש, ומחשיבים יושבי המקום את החלק שלמטה מהברך כשוק וכמקום מכוסה, תהיה בזה איסור על פי הלכה לאשה ללכת באותו מקום בלי גרביים - ולא רק מחומרה

ומי שגרה  במקום שמנהג אנשי המקום שהאישה אינה מכסה את החלק שלמטה מהברך כשיוצאה בחוץ, והם אינם נוהגים לשיטת החזון איש, לא תהיה בזה איסור מעיקר הדין ללכת  - בלי גרביים

ודוקא באותו מקום שכולם פוסקים ככה.

 2. מותר אם נעשה באופן צנוע ואינו עושה רעש ברחוב.

בכל מקרה של ספק, אפשר לשאול רבנית בשכונתך אם נראה לה שסידור כזה הוא צנוע; ואם היא אומרת כן מותר לך לסמוך על דעתה.

בברכה,

צוות הידברות