שבת

סעודת שבת לפני חצות היום

  • כ"ב חשון התשע"ח

שאלה

האם סעודה שנייה של שבת חייבת להיות לפני חצות אע"פ ששתיתי מים (דהיינו לא צמתי עד חצות)? אשמח למקורות תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אסור להתענות ביום השבת יותר משש שעות (שלחן ערוך אורח חיים סימן רפח סעיף א), ומכל מקום אם טועמים  דבר מה בבוקר אין זה נחשב לתענית אפילו אם אוכל את הסעודה עצמה אחרי שש שעות (יעויין משנה ברורה סק"א בשם הפרי מגדים), ויש אומרים שגם שתיית מים מועילה לעניין זה (אלף המגן סימן תקצז סק"ב. וע"ע קצות השלחן סימן צ סק"א).

בברכה,

הלל מאירס