שבת

יש לי 2 שאלות חשובות ודחופות,

  • כ"ב חשון התשע"ח

שאלה

יש לי 2 שאלות חשובות ודחופות 1 מישהו שנולד לבית חילוני שהוכיחו לו שהתורה אמת ואמרו לו כמה חמור זה לחלל שבת והוא טוען שהוא מאמין אבל בכל זאת ממשיך לחלל שבת אפילו שדיברו איתו על זה הרבה פעמים, האם מותר לדבר על מישהו כזה לשון הרע או שהוא עדיין נחשב תינוק שנשבה? 2.ידוע שיש בישול אחרי בישול בדבר לח ומרן השולחן ערוך פסק את זה מספק דאורייתא. אם שחכתי לפני שבת לשים מרק שהתבשל כבר מערב שבת על הפלטה וכבר נכנסה שבת והמרק התקרר האם מותר להניח את המרק על הפלטה( דולקת)בין השמשות?( מפני שיש פה ספק ספיקא, ספק אם הלכה כדעת האומרים שאין בישול אחרי בישול בלח וספק יום ספק לילה)אם אסור האם מותר בשינוי? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

1. לשם מה לדבר לשון הרע? יתכן שכבר אינו בגדר תינק שנשבה אבל קשה להכריע בזה ורק הבורא ברוך הוא יודע מי הוא בגדר תינוק שנשבה.

2.  אין להתיר.