חברה והשקפה

גלגולי נשמות אוטיסטים

  • י' חשון התשע"ח

שאלה

שלום, 1.שמעתי על משפחה שיש להם ילדה אוטיסטית ללא יכולת לתקשר והדרך היחידה שלה לתקשר זה דרך לוח וההורים שלה אומרים שהיא אומרת להם דרכו מסרים רוחניים, אני יודעת שהילדים האלו הם נשמות גבוהות. השאלה היא אם יכול להיות מצב כזה שהיא מתקשרת רק דברים רוחניים או שזה דמיון של ההורים שלה (הם משפחה מאמינה)? 2.שמעתי פעם שנשים הם לא גלגולי נשמות, זה נכון או שכולם היום הם גלגולים?

תשובה

שלום וברכה

היו מחקרים לאורך השנים שחלקם תמך בשיטה זו. אינני יודע אם זה נכון או לא ולא חקרתי זאת ולכן אינני יכול לאשר או להכחיש.

2. נשים מתגלגלות פעמים רבות. מבואר בדברי המקובלים שנשים לא מתגלגלות לצורך תיקון גילגול קודם אם אין להם איזה זכות וחלק בלימוד תורה.