חברה והשקפה

בעלי חיים כפופים

  • ט' חשון התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב חלק מהעניין שבעלי החיים כפופים ושהראש שלהם הולך בקו ישר יחסית עם הגוף זה בגלל שהנשמה שלנו נמצאת בשכל וזה מעיד שיש להם רק נפש. מה לגבי פינגווינים, קנגורואים, קופים וכו׳? כיצד זה מתיישב? (בעמידתו?..) תודה רבה

תשובה

שלום וברכה,

הפינגווין היא ציפור שבנויה לשחות במים, שם היא צדה את טרפה. היא חיה נמוכה, וגם כשהיא הולכת הנה כפופה והילוכה מגושם, והיא משתמשת בזנב עבור שיווי משקל - כיאה לבעל חי.

גם הקנגורו שומר על שיווי משקל רק באמצעות זנבו המחזיקו על הקרקע, כך אפשר לומר שהוא הולך על שלושה איברים.

אף קוף אינו הולך זקוף. כל סוגי הקופים הנם כפופים, זרועותיהם ארוכות ביותר כי הם משתמשים בהם להילוך על גבי הקרקע. זנבם נועד לשמור על שיווי משקלם, ואלו בעצם חיות שנועדו לעצים ולא לחיי קרקע.

האדם הוא היצור היחיד שהולך זקוף לגמרי - גבו זקוף וראשו מורם מעל - בכך צורתו מתנשאת מעל כל יתר בעלי החיים - הוא מהלך על שתי רגליו ללא כל צורך בזנב.

אך ייחודו האמתי של האדם נמצא כמובן בשכלו ורוחניותו:

 https://www.hidabroot.org/article/214667

בברכה,

דניאל בלס