נשים

אני חוזרת בתשובה,מעוניינת לדעת לגבי איסור נגיעה

  • ב' חשון התשע"ח

שאלה

שלום רב אני חוזרת בתשובה והכרתי בחור גם בעל תשובה ואנחנו מנסים לשמור נגיעה אבל קשה לנו מאוד. בשבילי זו פעם ראשנה שקיבלתי על עצמי. בהתחלה שמרנו יפה מאוד ולאחרונה יצא שנכשלנו זה מצער אותי כי אני יודעת כמה זה חשוב אני גם מרגישה שלי זה יותר חשוב ממנו, לא יודעת מה לעשות..האם זה הפיך שנגענו להמשך הקשר? האם אפשר לתקן.

תשובה

שלום וברכה

בוודאי שניתן לתקן. אין חטא שאין לו תיקון התיקון האו פשוט בהפסקת הנגיעות ולקדם את הקשר להכרעה. אם את מרגישה שטוב לך איתו ונראה לך שהוא בן זוגך לנצח ראוי מאוד לקדם את הקשר לחתונה בפועל. אין למשך את הזמן יותר מידי, קשה מאוד להתגבר על היצר וככל שמכירים יותר את בן הזוג ומתחברים איליו יותר הניסיון נהפך להיות יותר קשה. ברגע שיודעים שבעוד תקופת מה מתחתנים יש את הכוחות לדחות את היצר לעו כמה חודשים.

עלי והצליחי,