חברה והשקפה

איך יכול להיות יהודים שמתבוללים עם ערבים ורוצחים יהודים?

  • כ"ח תשרי התשע"ח

שאלה

שלום יש תופעה מוכרת על נשים יהודיות שמתחתנות עם ערבים ועוברות התעללויות וחלק קטן מהן מצליחות לברוח, הילדים שלהם חלקם נשארים שם וחיים כערבים. אפילו אם חלקם בטוחים שהם ערבים, יש להם נשמה יהודית מבפנים כי הם יהודים הם חלק ממנו! חלקם פעילי חמאס ומחבלים, אז איך זה שאין להם את רגש הרחמים, הם עדיין יהודים (אני מקווה שהצלחתי להסביר את השאלה שלי טוב) אשמח אם תענו.

תשובה

שלום וברכה,

לא שמעתי על פעילי חמאס ומחבלים יהודיים. להיפך, בכל הסיפורים ששמעתי, היהודים שנולדו אצל מוסלמים לא התאקלמו יפה (גם אלו שלא ידעו שהם יהודים). הם האמינו באידיאולוגיה שהנחילו להם, אך לא פעלו בשמה, ולא חשו חיבור לאיסלאם.

מכל מקום, הקבלה מלמדת אותנו על מושג של גלגולי נשמות, שבו תיקונן של נשמות מתבצע על ידי שיבה לחיים שתואמים את מעשיהם בגלגול הקודם. כך שאולי אפשר להסביר שנשמות שנולדו לנסיון קשה כל כך של משפחה גויה ואכזרית, הן נשמות שבגלגולן הקודם נפלו במעשים הדומים לכך, ומכאן שירדו לעולם לתקן את מה שפגמו במידת אכזריות הליכה אחרי דרכי הגויים וכדו'. אך כמובן שזה רק הסבר אחד מיני רבים, ואין לנו הבנה אמתית בחשבונות שמים.

בברכה,

דניאל בלס