נשים

האם מותר לאישה ללכת לקברי צדיקים כשהיא במחזור?

  • כ"ו תשרי התשע"ח

שאלה

שלום, האם מותר לאישה נדה ללכת לקברי צדיקים הנמצאים בבית קברות? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

1. מעיקר הדין מותר לאישה להיכנס לבית העלמין כשהיא במחזור, אלא שיש עניין להימנע (יעויין בספר טהרת הבית חלק ב' סימן יב סעיף מד).

העניין להימנע הוא גם כאשר הציון מבודד (כמו קבר רחל) ולא נמצא בתוך בית העלמין (תשובת הגר"ח קניבסקי שליט"א הובא בספר דעת נוטה חלק א' עמוד רלג).

2. גם הנוהגות להחמיר שלא ללכת לבית העלמין היינו דווקא בזמן המחזור אבל בימי ספירת שבעה נקיים יש להקל (טהרת הבית שם).

בברכה,

הלל מאירס