חברה והשקפה

גוף

  • כ' תשרי התשע"ח

שאלה

לרב בלס שלום ברצוני לשאול אחר שאנו לומדים ספרי רפואה ורואים את חכמתו העצומה של הבורא לדוגמא בעין שלנו שברא ,למה בברכות קריאת שמע אנו לכאורה מודים על דבר פעוט מודים על יצירת האור ולא על גופנו בשרנו הזועק על חכמת וגדלות ה'

תשובה

שלום וברכה,

לכן אנו מברכים בכל בוקר בברכות השחר "פוקח עיוורים".

אך מבחינת האמת, אף ברכה לא יכולה להכיל את החכמה האלוקית, כפי שאנו אומרים ב"נשמת כל חי":

"אֵין אֲנַחְנוּ מַסְפִּיקִים לְהוֹדוֹת לְךָ ה' אֱלֹהֵינוּ וֵאלֹהֵי אֲבוֹתֵינוּ וּלְבָרֵךְ אֶת שְׁמֶךָ עַל אַחַת מֵאָלֶף אֶלֶף אַלְפֵי אֲלָפִים וְרִבֵּי רְבָבוֹת פְּעָמִים הַטּוֹבוֹת שֶׁעָשִׂיתָ עִם אֲבוֹתֵינוּ וְעִמָּנוּ".

יצירת האור אינה דבר פעוט בכלל, שהרי רק תודות לאור שנברא מן היום הראשון - ביכולתנו לראות את כל פלאי הבריאה ולהודות עליהם. האור הוא הטוב הראשוני, ודרכו אנו רואים את כל הטובות שיש בעולם. בלי האור לא היינו רואים דבר.

בברכה,

דניאל בלס