חברה והשקפה

אירוח הורה המטופל בעובד זר בסוכה

  • כ' תשרי התשע"ח

שאלה

אבי סיעודי ולאחרונה מטופל בעובד זר. רציתי לארח אותו בסוכות כבכל שנה אך בעלי לא רצה להקל ולהכניס גוי לסוכה. כעת אני מעוניינת להזמין את אבי לשמחת תורה מאחר ואין בעיה של גוי בסוכה אך בעלי טוען שאסור להכניס גוי לבית גם ללא קשר לסוכה. האם זה נכון ש אסור להכניס גוי לבית ונגזר שלא אוכל יותר להזמין אבי לחגים ולשמח אותו?

תשובה

שלום וברכה

הרי זה דוגמא קלאסית של יצר הרע במיטבו.

מבטלים מצווה דאורייתא של כיבוב אב וכוביד חמיו עקב חומרה שנהגו בה מקצת הצדיקים הקדושים של אי הכנסת גוי לסוכה, זוהי טעות חמורה ועל אחת כמה וכמה לא להכניס גוי הביתה ובכך להימנע מהכנסת אורח זקן וחולה וכל שכן הורה הרי היא השיבוש הכי גדול שהיצר יכול לעשות לאדם.

כתשובת המשקל עליכם להביא את אביכם כבר היום לסוכתכם עם הגוי ובזה תזכו להבאת האושפיזין לסוכה.

בהצלחה,