חגים ומועדי השנה

בגדים חדשים לילדים בראש השנה

  • כ"ו אלול התשע"ז

שאלה

האם אפשר להלביש בגדים חדשים בראש השנה לילדים? תודה

תשובה

שלום רב,

מותר לחדש בגדים בראש השנה, אלא אם כן יש לכם מנהג להימנע.

מקורות: ההיתר מבואר בספר לקט יושר חלק אורח חיים (עמוד 130 ד"ה ולובש) ובשלחן ערוך וברמ"א (סימן תר סעיף ב).

אכן יש נוהגים להימנע מכך, וטעם המנהג - כתב רבי יהודה עייאש זצ"ל בשו"ת בית יהודה (בסוף הספר בדיני מנהגי ק"ק ארג'יל סעיף ד) מכיוון שיש ללובש שמחה, ואין ראוי לו לשמוח ביום הדין, בדומה לזה שאין אומרים הלל בראש השנה מטעם שהוא שמחה (ראה מסכת ראש השנה דף לב עמוד ב אמרו מלאכי השרת לפני הקב"ה, רבונו של עולם, מפני מה אין ישראל אומרים שירה (הלל) לפניך בראש השנה, אמר להם, אפשר מלך יושב על כסא דין וספרי חיים וספרי מתים פתוחין לפניו וישראל אומרים שירה).

כתיבה וחתימה טובה,

הלל מאירס