שאל את הרב - כללי

אכילת בשר חלב וביצים לפני דור המבול

  • ט"ז אלול התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב, ידוע שלפני המבול לא הייתה רשות לאכול מבשר בהמות ועופות. אך האם היו אוכלים מהתוצרים כלומר מהחלב והביצים? ואם יש מקור שמלמד על זה. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אכן כך אמרו חז"ל במסכת סנהדרין (דף נט עמוד ב) שלאדם הראשון לא הותר לו בשר לאכילה, ורק כשבאו בני נח התיר להם. וכתב היד רמה שם, שכל סוגי הבשר לא הותרו לאדם הראשון באכילה, ואפילו דגים וחגבים.

יש לציין שדעת התוספות בסנהדרין (דף נו עמוד ב, ד"ה אכל) שדווקא להמית ולאכול בשר לא הותר לאדם הראשון, אבל אם החיה מתה מאליה היה מותר גם לאדם הראשון.

אולם חלב וביצים היו מותרים גם לאדם הראשון.

בברכה,

הלל מאירס