שאל את הרב - כללי

האם הנשמה נמצאת בבית במשך כל שנת הפטירה?

  • י"ט אלול התשע"ז

שאלה

שלום, האם זה נכון שבשנה הראשונה לפטירה הנשמה עוד נשארת בביתו של הנפטר? והאם יש בעיה למכור/לקנות דירה שאדם נפטר בה בשנה הראשונה לפטירה? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

1. הנשמה לא נמצאת בבית במשך כל שנת הפטירה. ראה בזוהר הקדוש (פרשת ויקרא) והובא בראשית חכמה (שער היראה פרק יב) שכל ז' ימים שאחר פטירתו נשמתו הולכת מביתו לקברו ומקברו לביתו ומתאבלת על הגוף וכו', ולאחר ז' ימים הנשמה עולה למקומה.

2. מותר למכור ולקנות דירה שאדם נפטר בה - גם בתוך שנת הפטירה.

בשורות טובות,

הלל מאירס