שאל את הרב - כללי

האם הנפטרים יודעים על העולם הזה דברים?

  • ח' תשרי התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב, רציתי לדעת האם אדם שנפטר מן העולם רואה מה קורה פה? האם כשנפטר בן משפחה ומגיע למעלה אותו נפטר יודע שזה בן משפחה? יש את אותם יחסים והכרות כמו בעולם הזה?

תשובה

לכבוד השואלת,

 לפי הגמרא בברכות (יח:), אנו יודעים שיש ידיעה לנפטרים ממה שנעשה בעולם הזה.

לפי מה ששמעתי, הקרובים כן מכירים אחד את השני אפילו אחר הפטירה. ויש קשר בין הנשמות אפילו לאחר הפטירה.

בברכה,

רב נחום