חברה והשקפה

האם רסן ומושכות של סוסים מכאיב להם ואם כן האם זה בסדר לרכוב משום צער בעלי חיים?

  • י"ד אלול התשע"ז

שאלה

אני מתעניין ברכיבה על סוסים ושמעתי שעצם המיקום של הרסן בפה (מה ששים להם בפה ואליו מחוברות המושכות) מכאיב להם... האלה שלי היא כזאת: אם זה באמת מזיק להם, האם זה בסדר לרכוב? מכיוון שהתורה אוסרת צער בעלי חיים ושחשבתי על זה יש הרבה רכיבה על סוסים (/חמורים) במקרא האם זה בסדר לרכוב?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

לפי ידיעתי, הרסן מונח כשהוא משוחרר בפה, ואינו כואב כשלעצמו. הוא מכאיב רק במידה והסוס מתנגד, נבהל, משתולל וכו', שאז יש צורך לעצור אותו במשיכה. אך כאשר הסוס פועל לפי הוראת המאמן, הלחץ הוא נמוך מאוד ולא ידוע לי שכואב לסוס.

במקרא, השימוש בסוסים שוורים וחמורים היה תמיד לצורך, וצער בעלי חיים לא נאמר במקום שיש צורך. אך לשם הנאה של רכיבה בלבד, אולי צריך לברר יותר.

בברכה,

דניאל בלס