חברה והשקפה

מדוע עתיד ה’ לשחוט את השטן?

  • י"ג אלול התשע"ז

שאלה

שלום לרב אם השטן הוא אחד מברואי ה' עושה רצון ה' שאין לו זכות בחירה והוא מקיים אך ורק את תכליתו שעבורה הוא נברא.. מדוע עתיד הקב"ה לשחטו? הרי קיים שליחותו של מקום.. ואם כך.. הקב"ה לכאורה אמור להטיב איתו בשל קיום רצונו.

תשובה

שלום וברכה

הבעש"ט הקשה קושיא זו ותירץ על פי דברי הגמרא וכך כתב בספר תולדות יעקב יוסף

 שמעתי ממורי {הבעש"ט} פירוש הש"ס (שבת דע"ה ע"א) שוחט משום מה מיחייב משום צובע, וחד אמר משום נטילת נשמה, ופריך משום צובע וכו' אלא אף משום נטילת נשמה, כי היצר הרע נידון לעתיד (סוכה דנ"ב ע"א) וקשה הא לכך נברא, וצריך לומר שבשביל זה נענש שעושה עצמו ליצר טוב {שמראה לאדם על מצוות שהם עבירות ועל עבירות שהם מצוות ועל זה לא נצטוה}, ובזה יובן השוחט דעלמא {יצר הרע} חייב, וקשה הא לכך נברא, ומשני משום צובע שהוא צובע עצמו בדמות יצר טוב ועל ידי זה נוטל נשמה .

בהצלחה,