אמונה

איך שייך אצל הקב"ה בושה?

  • י"א אלול התשע"ז

שאלה

בסד שלום לרבנים שליטא, ידוע כי האדם נברא בצלמו של הבורא והכוונה היא במידותיו. רציתי לשאול איך באה לידי ביטוי מידת הבושה אצלו? אשמח למקורות במידת הצורך תודה מראש וישר כח

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

בושה היא תולדה של ענווה.

ענווה בקב"ה קיימת לפי גודלו ועוצמתו, כלומר שמצד רוממותו לא היה צריך לברוא עולם ולסייע לנבראים קטנים כל כך. אך עובדה שהוא מתייחס לאדם ומתעניין בו ושומע לתפילותיו ונתן תורה לישראל, ומוכן לקבל מאיתנו תפילות (למרות שאף שבח אינו יכול באמת לשבח את גודל עוצמתו של הקב"ה, ודומה הדבר לזלזול בגודל עוצמתו, למרות זאת מתרצה הבורא בתפילות). הנושא הוסבר בהרחבה במאמרי "האם אלוקים צריך שבחים":

https://www.hidabroot.org/article/82823

בברכה,

דניאל בלס