נשים

איך אומרים למשפחה שהתחלתי לשמור נגיעה?

  • ה' אלול התשע"ז

שאלה

שלום 1) אני מאד רוצה להתחיל לשמור נגיעה מדודים אך אני לא מצליחה מכיוון שהם באים אלי ומחבקים אותי ואני לא מעיזה להגיד להם שאני שומרת נגיעה כי לא נעים והם גם לא מבינים בזה כל כך ( הם מבוגרים מחוץ לארץ), ניסיתי כמה פעמים להתחמק אך זה לא עוזר, אפשר אולי עצה איך להתמודד עם זה? 2) אני מנסה כל שבת בבוקר לקום לתפילה בבית הכנסת אך זה לא הולך לי כי אני מאד עייפה ( גם אם אני ישנה מוקדם בלילה) ואני יודעת שאם אני אקום בכוח אז אני לא כל כך התרכז בתפילה מרוב עייפות, מה עלי לעשות? 3) האם מותר ללכת עם חצאית ארוכה בלי גרביים ואם נעלים שטוחות ושרואים רק את גב כף הרגל? תודה

תשובה

שלום וברכה

1. תגידי להם והם יבינו אותך. הם לא ייעלבו ולא יכעסו רק יעריכו אותך

אם בכל זאת מישהו יגע בך בעל כרחך אין לך חטא.

2. עדיף לא לקום אלא להתפלל קצת מאורח בבית.

3. מותר.