חברה והשקפה

השפעה מרבנים

  • כ"ט אב התשע"ז

שאלה

שלום וברכה היה לי ויכוח עם אחי הדתלש הוא טוען שאין שום הבדל בין רב שמשכנע בחור להיכנס לישיבה ולהיות דתי למחבל ששכינעו אותו ללכת להתפוצץ על יהודים. ורציתי לדעת מה ההבדל באמת כי על פניו זה אותו דבר

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

אין אף מקום להשוואה.

בחורי ישיבות עוסקים בחכמת התורה - המחכימה אותם וממשיכה להחכים אותם ברוגע ושלוות הדעת והמחשבה, הם עוסקים במידות טובות ואהבת ישראל. לימוד תורה מביא לידי כיבוד הורים, ענווה וצניעות וגמילות חסדים, ומגיע מלב טוב ואהבה לעם ישראל. כלומר ממקור חיובי - שכל מה שיוצא ממנו חיובי.

בני ישראל הם ביישנים רחמנים וגומלי חסדים, קל וחומר מי שעוסקים בתורה הקדושה שכל דרכיה דרכי נועם ונתיבותיה שלום.

מה שאין כן המחבלים אשר מלכתחילה מגיעים מתוך ראש מצומצם - לא כדי ללמוד ולהחכים, ולא כדי להתגבר על מידות רעות ותאוות, אלא להיפך - הם משתמשים במידותיהם הרעות כדי לשנוא ולנקום ולשפוך דם נקי, ולחפש קרבנות, ומתוך יצרים פרימיטיביים של כעס ושנאה ונקמה.

כתבתי בהרחבה על נושא זה במאמרי "הערבים שונאים אותנו - האם זו מסירות נפש מצידם"?

https://www.hidabroot.org/article/219924

בברכה,

דניאל בלס