חברה והשקפה

"לא תאכל *גדי* בחלב אמו" איך הגיעו לעוף??

  • ט"ו אב התשע"ז

שאלה

מאוד מעניין אותי לדעת מדוע עוף נחשב בשרי... הפסוק אומר "לא תאכל גדי בחלב אמו", ואני יודעת כי הפסוק חזר על עצמו 3 פעמים, אז ניתן להבין כי גם אסור לבשל וכו' וגם ניתן להבין את הקשר לבהמות למיניהן אבל מדוע חכמים גזרו על חיה עם כנפיים, שלא קשורה כלל לבהמות להיות בשרית? "שמא יבואו לאכול בקר וצאן בחלב" ? יש הבדל מאוד גדול בין הבקר לעוף ואנו מבחינים בו... אם כן אז מדוע? ואיך? תודה רבה !

תשובה

שלום וברכה

זה לשון הרמב"ם  הלכות מאכלות אסורות פרק ט

הלכה ד
וכן בשר חיה ועוף בין בחלב חיה בין בחלב בהמה אינו אסור באכילה מן התורה לפיכך מותר לבשלו ומותר בהנייה, ואסור באכילה מדברי סופרים כדי שלא יפשעו העם ויבואו לידי איסור בשר בחלב של תורה ויאכלו בשר בהמה טהורה בחלב בהמה טהורה, שהרי אין משמע הכתוב אלא גדי בחלב אמו ממש לפיכך אסרו כל בשר בחלב.

כוונת דבריו שמאחר ובתורה מוזכר רק גדי אם היו מבדילים בין עוף לבשר היו כאלו שהיו טוענים שיש להבדיל גם בין גדי לשאר הבהמות ועל כן אסרו כל מה שנקרא בלשון העם בשר.