אמונה

היתכן שבשפת הקודש חסרים מילים?

  • כ"ד תמוז התשע"ז

שאלה

שלום רב. אנו יודעים ששפת הקודש אינה שפה מוסכמת אלא שפה שניבראה בששת ימי בראשית והיא שפה שבמהות. כיצד זה יתכן שבדורנו מצריכים להוסיף מילים חדשות לשפה (עקב התפתחות הטכנולוגיה לדוגמא) הלא שפת הקודש היא ניצחית והקב"ה היסתכל בתורה וברא עלמא? (שאלה שנישאלתי) תודה וברכה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

כל מה שמופיע בתנ"ך, הן מילות קודש, וזו השפה שבה נברא העולם.

המילים החדשות שהוסיפו לשפה העברית - אינן מילים קדושות. הן רק מילות עזר לתיאור חפצים וכדו', אך אין בהן קדושה מיוחדת.

כשם שהקב"ה אינו אוסר עלינו להשתמש בטכנולוגיה, כך גם אין איסור להשתמש במילים תיאוריות שעוזרות לנו לתפקד בחיי היום-יום ולהגדיר חפצים שונים ומחודשים, אך עלינו לזכור שהן מילות חולין. עובדה שמילים חדשות אלו אינן מופיעות בתפילות וקריאת התורה. אין בהן קודש אך גם לא פסול. זו פשוט נקראת "שפה תיאורית", שאינה שונה משפת הסימנים או שפת הגוף.

בברכה,

דניאל בלס