אמונה

האם נח הכניס דינוזאורים לתיבה?

  • כ"ז תמוז התשע"ז

שאלה

בס"ד שלום, ראיתי ששאלו לגבי קיומם של דינוזאורים בעבר ובתשובה היה כתוב שאכן היו אך טבעו במבול.. רציתי לשאול האם נח לא הכניס אותם לתיבה? תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

קודם כל, התנינים שאנו רואים כיום שייכים למשפחת הדינוזאורים, כך שמין אחד של משפחתם שרד, ללא ספק מפני שנח הכניס אותם לתיבה.

אולם רוב הדינוזאורים לא התאימו לעולם שאחרי המבול, כפי שכותב המלבי"ם על פרשת נח, ועל כן לא הוכנסו לתיבה.

בנוסף לכך, אמרו חז"ל במדרש, כי נח הכניס לתיבה גור ראמים, כך שהיה לפחות מין אחד של דינוזאורים ענקי ששרד את המבול.

בברכה,

דניאל בלס