חגים ומועדי השנה

האם הלכות בין המצרים מתחילים בליל י"ז בתמוז?

  • ט"ז תמוז התשע"ז

שאלה

שלום הרב, האם דיני בין המצרים מתחילים מהערב דהיינו לשמוע מוזיקה שהחיינו וכו' או רק מעלות השחר בעת תחילת התענית? תודה

תשובה

שלום רב,

מנהגי בין המצרים (כמו לא לשמוע מוזיקה והעניין שלא לברך שהחיינו וכו') מתחילים מליל י"ז בתמוז וכמבואר בדברי החיד"א זצ"ל בשו"ת חיים שאל (סימן כד). וכן הביא בספר אשרי האיש חלק ג' (פרק סח סעיף א) בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל.

וע"ע בספר אשרי האיש (שם סעיף ב) ובספר חזון עובדיה ארבע תעניות (עמודים קמח-קמט) לגבי אם מותר לאשכנזים לערוך נישואין בליל י"ז בתמוז.

בברכה,

הלל מאירס