חברה והשקפה

עבודה במקום מעורב

  • י"ז סיון התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב, אני בת 18. עבדתי במקום מעורב כמה ימים בתור מתייקת (עבודה משרדית).אני עובדת תחת מישהי במשרד הרוב נשים שם, אך יש כמה מנהלים(המקום הוא חילוני). יש סיכוי שיום אחד, אחד מהמנהלים יבקש שגם אעזור לו בעבודה האם זה מתאים שאעבוד תחתיו או שיש בכך בעיה? אשמח גם אם תגיד לי כמה דברים הלכתיים שיש לשמור עליהם בחברה מעורבת.

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

מותר לעבוד אך כמובן שיש להזהר ביותר מכל נגיעה או ייחוד.

בענין הדיבורים, אסור להקל ראש או לצחוק עם גבר.

וכן אין להאריך בשום פעם בדיבור עם גבר יותר מן הנצרך לעבודה או דיבורים נימוסיים.

וכן יש להזהר תמיד מלתת לגבר זר להסתכל בעיניים.

ובאם בכל זאת נעשה מצב בעייתי באיזשהו פעם ח"ו,  אפילו אם זה רק מצד הגבר, יש לטפל מיד למנוע המשך קשר; ואם זאת בלתי אפשרי, יתכן שתהיי חייבת לצאת מן אותו העבודה ולעבוד במשרד אחרת .

בברכה לשמירה בעבודתך ושתזכי למצוא את זיווגך ההגון בשעה טובה ומוצלחת,

רב נחום