אמונה

מהוות החיים

  • י"ג סיון התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב.. אני נערה בת 14.5 ואני מחפשת את עצמי אני עוברת מלא ניסיונות ושאלתי כך: מהי מהוות החיים למה אנחנו קיימים ומה היא סוד האמונה? אשמח אם תעזור לי..... .

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

טוב הדבר שאת מבקשת לדעת; ויהי רצון שיהא לך הכח לעמוד מול אותם נסיונות בדרך לתכלית החיים.

***

כוונת הבורא בבריאה כפי המקובל אצלינו, היינו לתת את הטובה הכי גדולה לברואים שבאפשרותם להכיל.

התענוג הכי גדול שיכול להימצא היינו בניית קשר חי עם בורא העולם: שהרי בורא העולם בעצם כלול כל ההנאות שישנן בעולם ויותר מזה, כי הוא יתברך שורש הכל; ומי שמתקרב אליו יתברך, בעצם זוכה להכל.

כדי שנוכל לבנות קשר זה עם בורא העולם באופן הכי קרוב שיכול להיות, דרוש "נתינה" משני הצדדים:  הבורא צריך לתת לנו, ואנחנו צריכים לתת לבורא. [וכמו בקשר של נישואין, שהבעל נותן לאשה, והאשה נותנת לבעל, ועל ידי זה בונים את הקשר הכי קרוב שיכול להיות.]

אם כן, הרי הקב"ה יכול לתת לנו, זה לא בעייה. אבל איך נוכל "לתת" לו? הרי הוא הבורא, ויש לו הכל!?

לכן ברא הקב"ה את העולם הזה, מקום שלא רואים אותו בבירור, ונתן לנו תורה וצוויים. והוא אומר לנו: "על ידי שאתם תרדו לעולם הזה, ושמה תגלו לכל הברואים שאני נמצא גם שם - אפילו בזמנים שלא נראה שאני שם (ולזה צריך אמונה) - על ידי שתשמרו תמיד את הציוויים, בזה אתם "תתנו" לי.

אז הוא יתברך יוכל להמשיך "לתת" לנו, ואנחנו נוכל להמשיך "לתת" לו, ונוכל לכל אורך חיינו לבנות את הקשר להיותו תמיד יותר ויותר ויותר קרוב.

וככל שנזכה לשמור את הקשר לבורא העולם בעולם הזה, ונגלה יותר את גדלותו ואת מציאותו גם בעניני עולם הזה, ככה נזכה  בהשלמת ימינו להיות קרובים אליו [על ידי ש"נתנו" לו], וכפי זה נזכה ליהנות מכל ההנאות הנפלאות שכלולות בו יתברך.

***

ואסיים בברכה, שתזכי למצוא את עצמך ולהשתמש בכוחות הייחודיות שיש לך בשביל לגלות את גדלות וטובת השם בעולם, ועל ידי זה תזכי לכל  מה שאת צריכה בחיים כדי לממש את שאיפותך הטובות.

בברכה,

רב נחום