אמונה

סיבת העונש על חוסר אמונה

  • ט"ו סיון התשע"ז

שאלה

למה יש עונש על חוסר אמונה? מה זה אשמת האדם שזו דעתו?

תשובה

שלום ברכה

מאחר וכל חוקר ישר שבודק את הדברים בצורה אויביקטיבית יגיע למסקנה שיש בורא לעולם שנתן תורה לעם ישראל הרי שהאדם שבחר שלא לחקור את האמת כדי שלא יגיע למסקנה שתחייב אותו להיטיב דרכיו או אם בחר שלא להאמין מסיבות של נוחות וכדו' ייענש.

כמובן שבורא עולם חוקר כליות ולב יכול לשער בדיוק כמה האדם אנוס וכמה האדם מזיד ולפי זה להעניש. כידוע שי שמושג של תינוק שנשבה ולא יכול להגיע מעצמו לידיעה שהבורא נתן תוה לעמו ישראל והדין איתו שונה ממי שיודע מנתינת התורה ובוחר לא להמין בזה.

בהצלחה,