שבת

טלטול צרור מפתחות בשבת

  • ז' סיון התשע"ז

שאלה

אם יש בצרור המפתחות תמיד מפתחות ושלט של אוטו מותר לטלטל אותם בשבת או שחובה להוציא אותם מהצרור? תודה רבה!!

תשובה

שלום רב,

לכתחילה טוב להסיר את השלט של הרכב מצרור המפתחות מערב שבת. ואם לא הסיר אותו מערב שבת - יכול להשתמש במפתחות של היתר, ויזהר שלא לאחוז בידו את השלט של הרכב.

מקורות: ראה בספר שמירת שבת כהלכתה חלק א' (פרק כ סעיפים פה-פו ובהערות שם). וע"ע בשו"ת מנחת יצחק חלק ח' (סימן כב), ובספר מאור השבת חלק ב' (עמודים תקנה-תקנו) בתשובת הגרש"ז אויערבאך זצ"ל, וחלק ד' (סימן יד הערה צג) בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל, ובספר חזון עובדיה שבת חלק ג' (עמודים קלד-קלה, ושם הערה ד).

בברכה,

הלל מאירס