תורה ומדע

חוקיות

  • כ"ט אייר התשע"ז

שאלה

שלום הרב תמיד שמעתי שאומרים הנה אתה רואה שבעולם יש חוקיות דברים חוזרים על עצמם אז יש סדר בדבר וזה לא סתם אבל לא הבנתי למה שלא יחזרו על עצמם הרי יש כח כבידה שמושך דברים למטה לכן זה חוזר על עצמם הרב יכול לעזור לי בנדון כנראה אני מפספס משהו תודה

תשובה

שלום וברכה,

אכן, אנו רואים מכונית נוהגת, וצריכים לשאול, מי יצר את המכונית, ומי נוהג בה?

ועל זו הדרך, מי ברא את כח המשיכה? ומי ברגע זה מפעיל אותו שלא ייעלם?

כח הכבידה (גרביטציה) הוא חוק טבע מתוכנן ביותר, אשר פועל לפי משוואה מדוייקת שכל שינוי מזערי בה היה מביא להחרבת היקום (כלומר, אם כח המשיכה ביקום היה מעט חזק יותר או מעט חלש יותר, היקום היה קורס לתוך עצמו).

הרי אנו רואים שהטבע מתוכנן: אטומים, מולקולות, מחזור המים, האוזון, החמצן ועוד, הם כולם מערכות מורכבות ביותר מכל בחינה מתמטית. החוכמה שהתגלתה בטבע הינה עובדה מדעית שלא ניתנת להכחשה, וזוהי הוכחה לוגית לכך שקיים בורא אינטליגנטי אשר תכנן כל זאת, כי לא תיתכן חוכמה בלי חכם.

ומי מפעיל את כח המשיכה?

המדע הוכיח שאפילו ברגע זה קיימת חוקיות בטבע, שבלעדיה היה היקום חוזר לתוהו ובוהו. אך אין כל סיבה רציונלית שתחייב את פעילותם התמידית של חוקי הטבע, מכאן מוכח שישנה שליטה אלוקית על היקום אפילו ברגע זה, השולט בחוקים ומחייה אותם בבחינת "המחדש בטובו בכל יום תמיד מעשה בראשית". בלעדי השגחתו התמידית, לא היה דבר שיחייב את המשך הקיום והחוקיות שיש בעולם, והיקום פשוט היה חוזר לתוהו ובוהו, כפי שלהבדיל, תוכנה במחשב לא תמשיך לפעול ללא שיש אספקת חשמל קבועה. ראה עוד במאמרי "האם היקום שלנו באמת טבעי?"

https://www.hidabroot.org/article/212266

 ראה כאן בהרחבה בהוכחה הפילוסופית:

https://www.hidabroot.org/article/131752

ובמאמרי "לדעת לשאול מדוע":

https://www.hidabroot.org/article/213067

בברכה,

דניאל בלס