חברה והשקפה

האם יש הסבר לכך שאנשים ראו במוות קליני את האנשים מהדתות שהם מאמינים בהן?

  • ו' אייר התשע"ז

שאלה

שלום רב, אני בן 30, בעל תשובה בשנה וחצי האחרונות.אחד הדברים שגרמו לי להתחזק הם הסיפורים הרבים על החוויות שחוו אנשים בזמן מוות קליני. אך לאחרונה,שמעתי גם על מקרים של אנשים מדתות אחרות שעברו מוות קליני וראו בזמן החוויה דמויות מהדתות שלהם. יש הסבר לזה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

יפה מאוד שהתחזקת. אין ספק שבחרת בחיים!

כולנו לבסוף מזדקנים ונפטרים מן העולם הזה, ולא לוקחים איתנו כסף והישגים חומריים, אלא רק תורה ומעשים טובים.

ובמענה לשאלתך,

ישנם למעלה מ-30 מיליון מקרים מדווחים של מתים קליני מרחבי העולם, המספרים על יציאה מן הגוף ומנהרה וקול שדיבר אליהם בכח המחשבה ושאל אם רצונם לשוב לעולם הזה או להמשיך לעולם האמת (דרך המנהרה). חוקרים רציניים מאוד, הן נוירולוגים והן פסיכיאטרים חקרו תופעה מדהימה זו והעידו על אמיתתה.

הסיפורים על מתים קליניים שסיפרו על מלאכים או דמויות כלשהן - הם סיפורים מעטים ביותר, ספורים. וייתכן שהם נגרמו מהזיות (לא כל המתים הקליניים התנתקו לחלוטין מגופם, ואצל חלקם אין ספק שהיתה עדיין פעילות מוחית בזמן יציאתם מן הגוף, ודבר זה דומה למה שאמרו חז"ל, שאין חלום אמת בלי דברים בטלים!). אפשרות נוספת שאותם אנשים בודדים ראו בזמן זה דמויות מתעתעות מכף הקלע, שדים ומזיקים שיכולים לתעתע באדם קודם כניסתו לעולם האמת. או שראו דמויות אמיתיות עלומות ופירשו אותם בטעות כדמויות דתיות.

ראה הסבר מלא בתשובתי:

https://www.hidabroot.org/question/101866

בברכה,

דניאל בלס