שמירת נגיעה מקורות

  • ו' אייר התשע"ז

שאלה

שלום הרב אפשר מקורות מהתורה ומהמפרשים על שמירת נגיעה .. והאם אפשר לגעת בקרובי משפחה (דודה .בן דוד וכו) תודה רבה

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה.

מן התורה אסור להתקרב במעשה חיבה לאחת העריות.

ספר המצוות להרמב"ם מצוות לא-תעשה:

המצווה השנ"ג

האזהרה שהזהרנו מלהתענג באחת מכל העריות ואפילו בלי ביאה, כגון החיבוק והנישוק וכיוצא בהן מפעלות שאדם נהנה בהן.
והוא אמרו יתעלה באזהרה על זה: "איש איש אל כל שאר בשרו לא תקרבו לגלות ערווה" (שם, ו), כאילו אמר: לא תתקרבו אליהם קרבה המביאה לגלות ערווה.

ולשון ספרא:

",לא תקרבו לגלות ערווה', אין לי אלא שלא יגלה, מנין שלא יקרב?
תלמוד לומר: 'ואל אשה בנידת טומאתה לא תקרב' (שם, יט).
אין לי אלא נידה בל תקרב ובל תגלה, ומנין בכל העריות שהן בבל תקרבו ובל תגלו?
תלמוד לומר: 'לא תקרבו לגלות ערוה'".

ושם נאמר:

"ונכרתו הנפשות העשת", מה תלמוד לומר?
לפי שנאמר: 'לא תקרבו' יכול יהו חייבין כרת על הקריבה -
תלמוד לומר 'העשת', לא הקרבות.

וכבר נכפל הלאו באיסור הדברים המכוערים האלה ואמר: "לבלתי עשות מחקות התועבת" (שם, ל). "

ולכן יש איסור לנגוע את הדודות האחיות והאחיניות שנתבגרו מן התורה - אם הדבר נעשה מצד חיבה.

ואם רצונך לקבל יותר מידע בנושא, אנא המצא לנו מספר טלפון לקישור.

בברכה,

צוות הידברות