שאל את הרב - כללי

ראיתי ירח במוצאי חג הפסח נמוך מאוד ואדום מה הוא מסמל?

  • כ"ב ניסן התשע"ז

שאלה

בעבר קראתי ולמדתי שירח אדום הוא סמל לאחרית הימים ובעיקר כשהוא נראה בתקופה של חג הפסח אתמול בערב כשחוגגים עמ''י את המימונה חזרתי עם משפחתי הביתה וראינו את הירח אדום ונמוך מאוד מעניין אותנו מאוד לדעת מה זה מסמל כשאנחנו מאמינים שהמשיח מאוד קרוב וכל רגע יכול להגיע והתקופה מוכחת כאחרית הימים..

תשובה

לכבוד השואלת,

ראה כאן במאמר שענין ירח אדום אין לו מקור ברור במקורות הקדושים שקשור לגאולה:

http://www.hidabroot.org/he/article/112605

ומכל מקום, אין לנו אלא להתחזק באמונה ובחיזוק בשמירה בתורה ובמצוות כדי לזכות לביאת הגאולה שאנו מאמינים שהיא קרובה לבוא.

בברכה,

צוות הידברות