לסיים לאכול - תאווה או השחתה?

  • כ"ה ניסן התשע"ז

שאלה

שלום וברכה, ראיתי באחד הסרטונים באתר שהרב אמר שעל האדם להפסיק לאכול רגע לפני השובע, על מנת להראות לגוף שאנחנו שולטים עליו ולא ההפך, וגם על מנת לא להגיע לידי תאווה. רציתי לדעת מה עלי לעשות במקרה שאני יודעת שאם אני לא אוכל עכשיו את האוכל אף אחד אחר לא יאכל אותו והוא יזרק לפח ואולי יהיה פה בל תשחית. מה עושים במקרה כזה? לא לאכול כדי לא להגיע לידי תאווה או כן לאכול ולשמח גם את אמא היקרה שהכינה וטרחה על האוכל?

תשובה

שלום וברכה

ברור שלשמח את אמא חשוב יותר מלהראות לגוף וכו'. במקרה שלך תוכלי להפסיק לשתי דקות מהאכילה כדי להראות שאת שולטת בעצמך ולאחר מכן תוכלי להמשיך ולאכול כדי לשמח את אמא.