תפילה וברכות

רגל על רגל בתפילה

  • ו' ניסן התשע"ז

שאלה

שמעתי שאסור לשבת רגל על רגל בתפילה כי זה לא מכובד כלפי בורא עולם. רציתי לשאול האם באמת יש איסור כזה בתפילה/קריאת תהילים/ברכת המזון וכו'? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אכן יש להקפיד שלא לשבת רגל על רגל בשעת התפילה, ובזמן אמירת תהילים, וברכת המזון וכיוצא בזה.

מקורות: יעויין קצור שלחן ערוך ילקוט יוסף (סימן קנא סעיף יב) שאין ראוי לשבת בבית הכנסת רגל על רגל, משום דהוי דרך שחץ וגאוה. ומכל מקום אם כל כוונתו היא לתת על רגליו ספר שיהיה הדבר נוח לו לקריאה, מותר. ובכל זאת בבית הכנסת אין ראוי לעשות כן, גם כשכוונתו לתת על רגליו ספר וכדומה. ובפרט אם הוא בן תורה. וע"ע בספר חזון עובדיה ארבע תעניות (עמוד תמז) ובספר לבושה של תורה חלק א' (עמודים תפח-תצא).

בברכה,

הלל מאירס

סידור התפילה לשימושכים - הכי נוח שאפשר

מה כוחה של התפילה? קראו את הסיפור המחזק

כיצד מתבטא הגעגוע האין סופי לקשר אמיתי עם הקב"ה? תוכניתו המרתקת של צבי יחזקאלי: