תפילה וברכות

האם מותר לברך בלי נעליים?

  • ה' ניסן התשע"ז

שאלה

האם מותר לברך בלי נעליים ולקרוא שיר השירים במיטה בלי נעליים. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

1. מותר לברך ברכה ראשונה על האוכל ללא נעליים (וכן ראה משנה ברורה סימן לח סק"ה), אולם ברכת המזון וברכת מעין שלוש ראוי שלא לברך אלא כשהוא לבוש לגמרי (ראה אור לציון חלק ב' עמוד קי אות ג).

2. אין להתפלל יחף, היות שלא היית מופיע כך לפני אדם חשוב, וכל שכן שאין להופיע כך בתפילה לפני הקב"ה (ראה שלחן ערוך אורח חיים סימן צא סעיף ה ומשנה ברורה שם).

3. מעיקר הדין אפשר לקרוא שיר השירים בלי נעליים.

בברכה,

הלל מאירס