תורה ומדע

מה היחס של התורה לשיטה זו

  • ג' אדר התשע"ז

שאלה

בויקפדיה כתוב שהחוקרים גילו שארץ ישראל היה פעם מתחת למים, איך מתייחסים לזה, כי בתורה נאמר שהעולם התחיל להיברא מארץ ישראל, אז איך מתייחסים לשיטה זו? תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

התורה מספרת לנו שבבריאת העולם, כל היבשות היו בהתחלה מתחת למים: "והארץ היתה תוהו ובוהו" - פירושה המילולי - מתחת לתהום עמוקה של מים.

 רק לאחר מכן מסופר: "ויאמר אלוקים, יקוו המים מתחת השמים אל מקום אחד, ותראה היבשה" (בראשית א, ט)

כך שכל היבשות היו בתחילתן מתחת למים, כולל היבשה שבה תהיה ארץ ישראל.

לאחר שהיבשה יצאה מן המים - היבשות התפצלו כפי שנאמר בזוהר הקדוש. אך במבול כוסו שוב היבשות במי הים לתקופה של שנה. יש מחלוקת האם המבול כיסה בזמן הזה גם את ארץ ישראל, ריש לקיש סבר שגם ארץ ישראל כוסתה במבול, ואילו רבי יוחנן סבר שארץ ישראל לא כוסתה במבול (זבחים פרק יד, פרת חטאת).

ראה תשובה מורחבת:

https://www.hidabroot.org/article/628

בברכה,

דניאל בלס