חברה והשקפה

עונש כרת - אפשר לשנות?

  • ב' אדר התשע"ז

שאלה

שלום הרב.. ישנם מספר הוראות ומצוות שבמידה ועוברים עליהם - הדין הינו כרת. כגון שבת, קיום יחסי אישות לפני החתונה וכו, האם זהו עונש חתום ובלתי ניתן לשנותו לאורך חיינו? האם על ידי תיקון המידות והתקרבות לקב"ה ניתן לשנות גזירה כזו של עונש כה חמור?

תשובה

שלום וברכה

כל זמן שהאדם חוטא הוא יכול לתקן את מעשיו אף אם הרבה לפשוע בעוונות כרת ה' ישמרינו הרי שהתשובה מתקנת את כל העוונות ואין להם זכר כלל לעולם הבא והאדם מתחבר מחדש לבוראו ולא זו בלבד אלא האדם מתקרב לבוראו יותר ממה שהיה קרוב איליו לפני התשובה וכמבואר בגמרא וברמב"ם שבמקום שבעלי תשובה עומדים אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד. משלו לכך משל חוט שנקרע וקושירים אותו מחדש החוט מתקצר עקב הקשר ושני הקצוות מתקרבים זה לזה, כך האדם הוא כאילו מחובר בחבל ליושב במרומים, הכרת חותך את החוט ובתשובה האדם נקשר מחדש לבוראו ואז הוא קרוב יותר לבורא.

ה' יעזור שנזכה לשוב בתשובה שלימה לפניו מהרה.