חברה והשקפה

מתי נכתבה התורה, שבכתב ושבע"פ?

  • ב' אדר התשע"ז

שאלה

איך זה יכול להיות שכתוב שהתורה נתנה בסיני, גם התנ"ך וגם הגמרא, וכתוב שם סיפורים שקרו הרבה אחר כך, על דוד המלך, על תנאים וכו'?

תשובה

שלום וברכה,

יש בתורה מושג של פשט, רמז, דרש וסוד (פרד"ס).

כך שכל החכמות וכל העתידות אכן רמוזות בתורה וצפונות בה, אך לא הכל נגלה בה. רק יחידי סגולה ידעו לגלות בתורה צפונות וסודות.

מאחר שמשה רבנו היה גדול הנביאים, הוא ראה בנבואתו כל מה שעתיד תלמיד חכם לחדש, ואף ראה את מה שיקרה באחרית הימים והגאולה.

משה רבנו מסר לבני ישראל במדבר את חמישה חומשי תורה, וכל התורה שבעל פה אשר מבארת את המצוות שבה.

ספרי הנביאים והכתובים נכתבו בתקופות מאוחרות יותר על ידי הנביאים, ולא היו גלויים לפני כן.

נא קרא במאמרי "מהי משנה ומהי גמרא":

http://www.hidabroot.org/article/143610

כוונת המאמר שהכל ניתן בסיני היא לומר שהכל רמוז וצפון בתורה, וגם שהכל מבוסס עליה. שהרי כל דברי החכמים התנאים והאמוראים מבוססים על התורה שבכתב והתורה שבעל פה.

בברכה,

דניאל בלס