זוגיות

זיווג?<

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב, לאחר שעברתי מספר מערכות יחסים שהסתיימו בצורה לא טובה כלל. הכרתי סוף סוף לפני מספר חודשים בחור מתחזק כמוני התחלנו לשמור שבת יחד, ללכת לשיעורים וללמוד יחד. והקשר באמת היה מושלם הבנו אחד את השני בצורה מדהימה ושנינו הרגשנו ממש שמצאנו את הזיווג כבר דיברנו על עתיד ובניית בית יחד. אך בסופו של דבר חלה נסיגה רוחנית אצל בן זוגי תהיות ושאלות ובמקביל הוא החליט לסיים את הקשר למרות שלא היתה סיבה ממשית שנגלית לעין ולא היו מריבות.זה היה מאוד פתאומי. אני יודעת שהזיווג נקבע לפי המעשים ויתכן כי אנחנו לא ביחד כיוון שהרמה הרוחנית של שנינו היא שונה כעת. אבל אני מאוד עצובה כיוון שהיתה ביננו התאמה מושלמת ואני כבר מיואשת ולא יודעת מה לחשוב.. האם עליי להתפלל על הבחור שיחזור בתשובה שלימה ? האם עליי לוותר ולהמשיך הלאה? זה גורם לי צער רב ואשמח לתשובה

תשובה

שלום וברכה

בוודאי יש להתפלל על החבר שישוב בתשובה שלימה ויזכה לחיי העולם הבא.

אולם בעניין הזיווג יש להתפלל על זיווג הגון משורש נשמתך, ולא להתפלל ביחוד עליו, מאחר ויתכן בהחלט שלמרות ההרגשה וכו´ אין הוא זיווגך, וכל מטרת הכירותכם היתה רק כדי להביא להתקרבותך לתורה וליראת שמיים.

עלי והצליחי ואשמח לסייע בידך להתעלות מעלה מעלה בדרכי ה´.

בברכה - בנימין שמואלי