חברה והשקפה

בריאת העולם והמפץ הגדול - מאורות

  • ל' שבט התשע"ז

שאלה

לפי דברי הרב זמיר כהן היהדות תומכת בגרסת המפץ הגדול בהתאם לכתובים בזוהר הקדוש.אולם לפי ספר בראשית השמש הירח והכוכבים נוצרו רק ביום רביעי.האם גם בהקשר ליום רביעי יש מקורות בזוהר שמסבירים התפתחות נוספת של גרמי שמיים לאחר המפץ? אני אדם דתי ואין בכוונתי לשאול מתוך התגרות. תודה מראש

תשובה

שלום וברכה,

דברי הרב זמיר כהן שליט"א מבוססים לא רק על הזוהר הקדוש, אלא גם פירוש הרמב"ן (ראה פירושו על הפסוק הראשון בבראשית, והסברו שהכל נברא מחומר ראשוני שנקרא החומר ההיולי, ממנו יצר ה' את כל הכוכבים ביקום).

גם רש"י מבאר שהפסוק הראשון בתורה הוא למעשה "ויהי אור", משם הכל התחיל.

רש"י אומר בפירוש על הכוכבים: "יהיו מאורות - מיום ראשון נבראו, וברביעי ציווה עליהם להיתלות ברקיע".

לא ידוע לי מה עוד הזוהר כותב בנושא התפתחות היקום, אך אתה מוזמן ללמוד את מפרשי המקרא על הפרק הראשון בבראשית (רש"י, רמב"ן, אבן עזרא), ולראות שכך אכן ביארו את הדברים לפני קרוב לאלף שנה.

ללימוד הנושא, כתוב בגוגל: "דניאל בלס ביאור מדעי ותורני למעשה בראשית"

בברכה,

דניאל בלס