שאל את הרב - כללי

ביטול חתונה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד אני בת 41 רווקה. יצאתי עם בחור גרוש (כהן) כחצי שנה, לאחר כחודש הציע נישואים והסכמתי קבענו תאריך לחתונה. כחודש לפני החתונה הוא הודיע לי שכיוון ש´את לא יודעת להתנהג´ אני מחליט לדחות את החתונה כי הוא צריך עוד לבדוק איתי כמה דברים. הטענות שלו לביטול/דחיית החתונה נראות לי טעונות ומלאות פחדים.אני הרגשתי שהוא סוחב אותי בטענות מוזרות והחלטתי לנתק את הקשר למרות שלמדתי לאהוב ולכבד אותו וכן רציתי את הקשר. ממועד ביטול החתונה ועד שניתקתי את הקשר ממנו הוא כל הזמן טרח לראות בי רק חסרונות אבל גם לא שכח להגיד שאני כל מה שהלב שלו רוצה. אני מרגישה קצת אחראית לניתוק הקשר ופוחדת שפגעתי במזלי עד שכבר הגיע. מעולם לפני כן לא הייתי בקשר רציני עם גבר. האם פעלתי בפזיזות בניתוק הקשר? האם יש מקום לתקן(הוא מאוד עקשן וגאה וקשה לדבר איתו) האם פגעתי במזלי עד שהאיר לי? האם עוד לא אבדה תקוותי? האם אזכה להנשא ולהקים בית משאלת חיי מיום שאני זוכרת את עצמי? נא תשובתכם בברכת שבוע טוב

תשובה

שלום וברכה

לא פגעת בכלום, ובעיקרון נהגת כשורה.

אולם בכל זאת נסי לבדוק מחדש אם יש סיכוי לחידוש הקשר על בסיס רציני וללא סחיבות ואם הוא לא מעוניין, לא אבדה תקוותך עדיין ובורא עולם ימציא לך את זיווגך.

בברכה - בנימין שמואלי