תפילה וברכות

|ציצית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לגבי מצוות ציצית אני נוהג לשים ציצית קטן אחרי מקלחת בערב ובבוקר אני מחליף אותה לאחרת כי אמרו לי שעדיף להחליף ןלא להישאר עם זאת שישנתי מה ההלכה אומרת? ומכיוון שאני הולך קבוע עם ציצית קטן נזכרתי פתאום שתקופה לא בירכתי על מצוות ציצית האם אני צריך בבוקר כשאני מחליף ביניהם לברך עם זאת שאני יוצא לעבודה או לא משנה כמה פעמים שאני מחליף כל עוד אור יום בחוץ אני מחוייב לברך(כי למיטב ידיעתי מצאת הכוכבים אני לא מחוייב לשים ציצית אז אין צורך לברך בכלל)?

תשובה

שלום וברכה

לגבר נשוי אין לברך על הטלית קטן בבוקר, מאחר והוא מברך על הטלית גדול, אם הינך מחליף במשך היום, עליך לברך.

בלילה אין לברך.

בברכה - בנימין שמואלי